Scholieren IJburg College terroriseren medescholieren jaar lang

In een hoofdartikel meldt Het Parool vandaag dat vier scholieren van de VMBO-afdeling van het IJburg College een jaar lang ongestoord medescholieren hebben kunnen afpersen, beroven en mishandelen. In totaal zijn inmiddels zes aangiften gedaan. De schoolleiding zegt van niets te weten. De vader van een van de scholieren heeft de zaak tot ongenoegen van andere ouders naar buiten gebracht.

De vier scholieren van 14, 15 en 16 dwongen onder bedreiging met de dood een 14-jarige medescholier zijn vrienden uit de stad naar IJburg te lokken om hen daar te kunnen beroven. Eerder hadden zij de jongen van zijn I-Phone beroofd, waarna ze hem hadden bedreigd en hadden geprobeerd hem af te persen. In vrijwel alle gevallen wist de jongen zijn vrienden op tijd te waarschuwen. Een vriend werd gedwongen om geld af te geven nadat hij naar een straat in de buurt van de school was gelokt. Toen hij hij dit weigerde, werd hij in elkaar geslagen.

Andere scholieren ondergingen hetzelfde lot. Ze werden meegelokt, bedreigd, mishandeld en van geld, dure horloges en mobiele telefoons beroofd.

Intussen is er rechercheonderzoek naar de zaak gestart. Woensdag zijn de eerste aanhoudingen verricht. Vanwege overlast in de omgeving van de school was al eerder een politieagent aangesteld.

Update 10-11-2014: De politie geeft de volgende verklaring af:

‘Het gaat om zes aangiftes tot nu toe en we voelen de ernst van de situatie. Het onderzoek is in volle gang en we zien verschillende daders in beeld komen, zowel leerlingen als niet-leerlingen van het IJburg College. Woensdag hebben we de eerste vijf aanhoudingen verricht. Het vijftal wordt van verdacht betrokkenheid bij één van de incidenten rond de school. Meer aanhoudingen op korte termijn worden niet uitgesloten.’

 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Onderwijs met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter