Scholier IJburg College slachtoffer straatterreur

Naar nu bekend is geworden, is op dinsdag 3 februari 2015 een scholier van het IJburg College op klaarlichte dag slachtoffer geworden van straatterreur.

De 17-jarige scholier zat na schooltijd, rond 16.00 uur, op zijn scooter te bellen op de Krijn Taconiskade bij de Hollandiagracht. Een jongen van Marokkaanse afkomst komt ineens aanlopen vanuit de Pieter Oosterhuisstraat. Drie andere jongens komen met een scooter aanrijden vanaf de Krijn Taconiskade. De jongen die komt aangelopen, slaat de scholier vanuit het niets tegen zijn hoofd.

Een van drie andere verdachten grijpt hem dan bij zijn keel en sleurt hem van zijn scooter, waarna hij hem in de Pieter Oosterhuisstraat gooit. Hierna wordt de jongen door de vier jongeren, terwijl hij op de grond ligt, onder het roepen van doodsbedreigingen flink geslagen en geschopt. Een van hen rijdt er intussen met zijn scooter vandoor, maar gaat, vermoedelijk vanwege de gladheid, op de Krijn Taconiskade onderuit. De jongen geeft de scholier, die intussen is opgekrabbeld en hem achterna is gerend, nog een klap in zijn gezicht, waarna hij en de drie anderen ervandoor gaan.

De 17-jarige jongen heeft aan de mishandeling blauwe plekken en letsel aan zijn gezicht overgehouden. Hij is even knock-out geweest. Ook werd in het ziekenhuis een scheur in zijn neusbot vastgesteld. Verder was er schade aan zijn scooter, zijn kleding en horloge.

Drie van de vier verdachten zijn van Marokkaanse en een is van Turkse afkomst. Zij zijn tussen de 17 en 20 jaar oud.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 reactie op Scholier IJburg College slachtoffer straatterreur

  1. Pingback: http://www.hetreilenenzeilenopijburg.nl/heftig-inciden…ijburg-college/ ‎www.hetreilenenzeilenopijburg.nl

Laat een reactie achter