Schietpartij bij haven IJburg

Aan de Franz Zieglerstraat, Haveneiland-Oost, is vanochtend, 27 september, om even voor 05.00 uur, een 39-jarige man in zijn been zijn geschoten, zo meldt AT5.  De man zou meerdere keren zijn beschoten even nadat hij zijn huis aan de Franz Zieglerstraat had verlaten, waarna hij voor zijn belagers is gevlucht via de Pampuslaan in de richting van de Pieter Oosterhuisstraat en ter hoogte van het magazijn van supermarkt Multi de gracht in is gesprongen. 

De twee daders zijn vervolgens op een donkere scooter ontkomen. Een van hen droeg een bivakmuts, de andere een helm. Een omstander wist de man uit het water te halen.

De hele omgeving is met linten afgezet geweest. Politie is in een appartementengebouw aan de Pampuslaan, Haveneiland-Oost, op zoek geweest naar de daders, aldus AT5. Inmiddels is de man uit het ziekenhuis ontslagen. Hij heeft aangifte gedaan en wordt verhoord. De toedracht van de schietpartij is vooralsnog onbekend.

Het slachtoffer van het schietincident woont in een blok waar onlangs een door stadsdeel Oost gesubsidieerd geluksexperminent is gestart. Het experiment ‘In de Buurt van Geluk’ is bedoeld om de Wijk zonder Scheidslijnen, dat wil zeggen het wonen in gemengde blokken, te promoten.

 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Schietpartij bij haven IJburg

 1. buurbewoner schreef:

  ik heb maar 2 schoten gehoord….

  • xandralammers schreef:

   Had van een bewoner gehoord: 7 tot 8 schoten. Heb het inmiddels wel aangepast. ‘Meerdere’ is dan in elk geval goed.

   • buurbewoner schreef:

    ok. ik werd wakker door de 2 schoten en hoorde daarna geschreeuw. Van het slachtoffer ‘au mn been’ en hoorde naar mijn idee 2 stemmen naar elkaar roepen waar ze waren en of alles goed was. Ik kan het fout hebben maar 1 stem leek op een vrouwenstem…
    Het slachtoffer verkondigde aan de politie dat hij thuis kwam van zn werk op shiphol….

Geef een reactie