Schietpartij bij haven IJburg

In de Franz Zieglerstraat, Haveneiland-Oost, is vanochtend, 27 september, om even voor 05.00 uur, een 39-jarige man in zijn been zijn geschoten, zo meldt AT5.  De man zou meerdere keren zijn beschoten even nadat hij zijn huis aan de Franz Zieglerstraat had verlaten, waarna hij voor zijn belagers is gevlucht via de Pampuslaan in de richting van de Pieter Oosterhuisstraat en ter hoogte van het magazijn van supermarkt Multi de gracht in is gesprongen. 

De twee daders zijn vervolgens op een donkere scooter ontkomen. Een van hen droeg een bivakmuts, de andere een helm. Een omstander wist de man uit het water te halen.

De hele omgeving is met linten afgezet geweest. Politie is in een appartementengebouw aan de Pampuslaan, Haveneiland-Oost, op zoek geweest naar de daders, aldus AT5. Inmiddels is de man uit het ziekenhuis ontslagen. Hij heeft aangifte gedaan en wordt verhoord. De toedracht van de schietpartij is vooralsnog onbekend.

Het slachtoffer van het schietincident woont in een blok waar onlangs een door stadsdeel Oost gesubsidieerd geluksexperminent is gestart. Het experiment ‘In de Buurt van Geluk’ is bedoeld om de Wijk zonder Scheidslijnen, dat wil zeggen het wonen in gemengde blokken, te promoten.

 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Misdaad met de tags , . Bookmark de permalink.

3 Responses to Schietpartij bij haven IJburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.