Rechtszaken wegens misleiding in Witte Kaap, IJburg

Huurders van de Witte Kaap voeren momenteel een rechtszaak tegen de corporatie de Alliantie wegens misleiding, ofwel het verstrekken van onjuiste dan wel onvolledige informatie.

Bij aanvang van de huur in februari 2011 heeft de Alliantie aan deze huurders (senioren en minder validen) bewust niet de waarheid verteld over de werkelijke invulling van de overige sociale huurappartementen.

Pas na de oplevering bleek dat op de eerste drie woonlagen van het gebouw niet huurders met een lichte psychische aandoening werden gehuisvest, zoals was gemeld, maar huurders met langdurige zware psychiatrische aandoeningen en ernstige verslavingsproblemen, onder wie huurders met een strafblad. Ook bleek er ’s nachts geen toezicht te zijn en moesten de kwetsbare ouderen en minder validen de liften delen met de psychiatrische patiënten, onder wie hun aanhang.


Dit gaf al snel ernstige leefbaarheidsproblemen en spanningen. Een van de psychiatrische patiënten sprong bijvoorbeeld van de verdieping in de centrale hal. Bij het openen van de liftdeur vonden ouderen zijn levenloze lichaam. 

In mei 2013 volgde een bewonersbijeenkomst over leefbaarheid en veiligheid  met politie, stadsdeel Oost en de Alliantie. Deze heeft echter niet tot de gewenste oplossing geleid.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Veiligheid, Wonen met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 Responses to Rechtszaken wegens misleiding in Witte Kaap, IJburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.