Rechtbank gelast onderzoek dood Jaïro

Op 25 september verricht de politie op last van de Rechtbank Amsterdam onderzoek naar de verdrinking van de peuter Jaïro (5). Jaïro verdronk in juli 2013 tijdens een zwemuitje van BSO Jungle Jane Kids, die gevestigd is aan de Diemerparklaan, IJburg. Eigenares Jane V. (44) en Jaïro’s neef Stefano (21) waren die dag de begeleiders van een groepje kleuters.

Het onderzoek ving om 07.00 uur aan en was rond 11.30 u. nog in volle gang. Er werd onder meer een boot ingezet.

Het surfstrandje aan de Bert Haanstrakade is afgezet met politielinten en zwarte schermen.

Jane V. en Stefano worden vervolgd voor dood door schuld. Het is nog niet bekend wanneer de rechtszaak voorkomt. BSO Jungle Jane Kids is inmiddels gesloten.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Misdaad, Veiligheid met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

1 reactie op Rechtbank gelast onderzoek dood Jaïro

  1. PopcornTime schreef:

    Kinderen genoeg in Nederland, het land waar de Kinderbijslag nog steeds een riante aanvulling vormt op het al dan niet middels werken verkregen inkomen – dit alles ondanks een schrijnende overbevolking.

    Dus ook werk genoeg op het gebied van de kinderopvang, zullen Jane en ‘Tarzan’ Stefano gedacht hebben. ‘Je laat de kinderen gewoon wat spelen in het water en al kletsend verdien je je inkomen’ moet hun insteek geweest zijn. Helaas voor hen was het zélfs in lichtzinnig Nederland niet zo gemakkelijk en wacht hen nu een onwelgevallige rechtszaak.

Laat een reactie achter