Ramkraak nieuwe scooterwinkel Steigereiland-Zuid, IJburg (Met update)

In de nacht van vrijdag 10 op zaterdag 11 oktober 2014 is een ramkraak gepleegd bij de recent geopende scooterwinkel, Amsterdam’s Scooter City, aan de Jan Olvert Vaillantlaan, Steigereiland-Zuid, meldt AT5. In de vroege ochtend is een auto de winkel binnengereden, waarbij de toegangsdeur werd vernield. De daders hebben 3 scooters gestolen. Hiervan werden 2 even erna door de politie teruggevonden in de parkeergarage van een woonblok aan de Cornelis Zillesenlaan, die parallel loopt aan de Jan Olvert Vaillantlaan. Een andere scooter werd teruggevonden aan de Johan Lulofstraat, een zijstraat van de Cornelis Zillesenlaan.

Rond 05.57 uur raakte even verderop een auto te water bij de Thomas Hoodstraat, Steigereiland-Zuid. Een doorweekte, lichtgetinte jongeman werd na een achtervolging aangehouden aan de Francisco Faleirostraat, een zijstraat van de Jan Olvertlaan Vaillantlaan. Vermoedelijk is hij de bestuurder van de auto die bij de ramkraak is gebruikt.

Het is de eerste ramkraak in IJburg.

De politie is op zoek naar getuigen van het misdrijf en roept deze op zich te melden via 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.

Update 4-12-14: De politie Amsterdam heeft beelden vrijgegeven van de ramkraak op de scooterwinkel in IJburg, van oktober 2014. Twee van de in totaal vier daders zijn inmiddels aangehouden. De politie is nog op zoek naar de andere twee daders, die vermoedelijk (ook) van IJburg komen. Zij worden mede verdacht van het plegen van meerdere diefstallen in IJburg.

Zie ook Bureau020

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Misdaad, Wonen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter