Problemen gemengd blok Haveneiland-West, IJburg, rijzen de pan uit

De problemen in en rond een gemengd blok aan het Ed Pelsterpark op Haveneiland-West zijn inmiddels onhoudbaar geworden. Woningcorporatie, politie en stadsdeel Oost staan wederom met de handen in het haar. Eerder was de (criminele) overlast rond het Cruyff Court al onbeheersbaar en deze had met het verwijderen van dit court uit het park zullen verdwijnen. Niets is minder waar.

Het woonblok wordt geterroriseerd door een criminele Marokkaanse jeugdgroep, die met name in en rond het woonhofje de dienst uitmaakt. Ook in de straten is overlast van ronkende auto’s en pestgedrag van met name Marokkaanse jeugd. De problemen zijn zo ernstig dat bewoners met de dood worden bedreigd. Er zijn inbraken, auto’s worden beschadigd en er vinden zelfs in het park diverse criminele activiteiten plaats. Ook sneuvelt er geregeld een toegangsdeur in het blok.

Bewoners zijn inmiddels de wanhoop nabij. Enkele zien zich zelfs gedwongen hun huis tijdelijk te verlaten. Ze hebben nu de hulp van de stadsdeelpartijen ingeroepen om de problemen voor eens en altijd de wereld uit te helpen.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Leefbaarfheid, Politiek, Veiligheid, Wonen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie