Politie zoekt getuigen moordaanslag Haveneiland, IJburg

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van de moordaanslag in IJburg op 27 september, waarbij een 39-jarige man gewond raakte. Het slachtoffer verliet ’s ochtends rond 4.45 uur zijn huis aan de Franz Zieglerstraat, Haveneiland-Oost, om naar zijn werk te gaan. Hij zag hierbij een man met een capuchon over zijn hoofd, die hem stond op te wachten.

Terwijl de man het slachtoffer volgde, richting de Pampuslaan, haalde hij een vuurwapen uit zijn zak en hij begon te schieten. De 39-jarige man werd hierbij in zijn been geraakt. Op de vlucht voor zijn belager rende de man via het Mata Harihof naar de Pampuslaan. Nadat de belager achterop een scooter was gestapt, die werd bestuurd door een plusminus 25-jarige Marokkaan, werd de achtervolging, schietend, voortgezet.

Om aan zijn belagers te ontkomen, sprong de man bij de Pampulaan, ter hoogte van supermarkt Multi, in de Hollandiagracht, waar hij even later door een bewoner uit het water werd gehaald.

Hoewel de man de moordaanslag heeft overleefd, voelt hij zich sindsdien erg onzeker. Hij tast in het duister over de reden van de aanslag. De politie roept getuigen op zich te melden.

Zie ook: Poging liquidatie IJburg

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie