Politie Amsterdam in actie tegen ernstige jongerenoverlast op Haveneiland, IJburg

Raambiljet 4 fasen aanpak ivm zeer ernstige jongerenoverlast

Politie Amsterdam neemt actie tegen de zeer ernstige jongerenoverlast die het Haveneiland al een tijd teistert. Rond het Ed Pelsterpark zijn raambiljetten met bijzonderheden over de actie aangebracht op de toegangsdeur van een gemengd blok aan de Erich Salomonstraat, bij het Centrum voor Vrije Tijd (CVT) en het autistencentrum. Ook de bakker en de slager aan de Pampuslaan hebben dergelijke raambiljetten.

De aanpak van politie Amsterdam bestaat uit een 4-fasenmodel en richt zich met name op aanvallen, bedreigingen en spugen door de jongeren. Bewoners wordt verzocht 112 te bellen.

Volgens de eigenares van de bakker aan de Pampuslaan wordt de sfeer bij de winkels steeds grimmiger. Marokkaanse, Turkse, Surinaamse en Antilliaanse jongeren hangen rond tot laat in de avond, wat niet alleen winkelend publiek maar ook de omwonenden grote overlast geeft. De problematiek speelde al voor de uitbraak van de coranapandemie. Zij vindt plaats op het hele Haveneiland.

Sinds anderhalve maand zijn de politie en het stadsdeel dan ook met een 4-fasenaanpak gekomen. Winkeliers en omwonenden van probleemgebieden wordt gevraagd door middel van een raambiljet aan de actie deel te nemen.

 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.