Parentshouse IJburg breidt uit

Parentshouse IJburg, een initiatief van de IJburgse dominee ds Visser (PKN), is zo succesvol dat een half jaar na de opening behoefte is aan een tweede huis, zo meldt Het Parool.

Het Parentshouse verzorgt goedkope huisvesting voor gescheiden ouders die in de buurt van hun kroost willen blijven wonen. IJburg heeft namelijk een gering aanbod van goedkope huurhuizen. Andere stadsdelen en steden hebben al belangstelling getoond voor het concept.

Parentshouse IJburg is momenteel in gebruik door drie gescheiden ouders, van wie twee van buiten IJburg komen. Ze mogen er in beginsel een jaar verblijven tegen een huur van 600 euro per maand.

Oorspronkelijk was het Parentshouse bedoeld voor IJburgse pappa’s en mamma’s, omdat in IJburg veel echtscheidingen voorkomen en er veel gezinnen met kinderen wonen.

Aanvankelijk was er fel verzet tegen het Parentshouse, waarvoor De Key een huis beschikbaar had gesteld in een hofje met koophuizen. Aangezien er in de communicatie tussen De Key en de omwonenden onduidelijkheid was over de toekomstige bestemming van het huis, bijvoorbeeld als een opvanghuis voor drugsverslaafden, vreesden kopers een waardedaling van hun woning. Het Parentshouse is inmiddels gevestigd in een onverkoopbaar huis van woonstichting De Key aan de Ben van Meerendonkstraat, Haveneiland-Oost, waar veel leegstand is.

Op vrijdag 17 januari, om 16.30 uur, zal burgemeester Van der Laan het Parentshouse officieel openen. Het is nog niet bekend waar het nieuwe huis zal komen.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd met de tags , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter