Opnieuw zomerse inbraakgolf in IJburg

In de eerste week van augustus was in IJburg sprake van een ware inbraakgolf. Op 8 augustus stond de teller op 9 inbraken en pogingen hiertoe. Waar criminele jongeren in IJburg in de zomer van 2013 al een inbraakgolf veroorzaakten, is dit inmddels opnieuw het geval. De inbraken vinden met name plaats op Haveneiland-Oost en het Kleine Rieteiland. Bij de woninginbraken wordt gebruikgemaakt van de kerntrekmethode, ofwel ‘Bulgaarse methode’.

De politie verstrekt in dit verband de volgende informatie:

– Aan de Johan Huijsenstraat heeft op 1 augustus tussen 14.15 en  23.00 uur een inbraak plaatsgevonden, waarbij het slot van de deur is vernield en onder meer een tablet is weggenomen. Op het moment van de inbraak waren er in de woning geen bewoners aanwezig.

– Op 2 augustus heeft tussen 09.00 en 20.00 uur een inbraak plaatsgevonden aan de Johan Huijsenstraat. Het is onbekend hoe de verdachten zijn binnen gekomen aangezien er geen braakschade is waargenomen. Ook hier waren geen mensen aanwezig in de woning op het moment van de inbraak.

– Op 6 augustus heeft tussen  23.30 uur en zaterdagochtend 09.45 uur een inbraak plaatsgehad in een woning aan de Pieter Oosterhuisstraat. Er waren op het moment van de inbraak geen mensen in de woning aanwezig  Het slot van een deur was vernield en er is onder meer een laptop gestolen.

– Op 7 augustus hebben we ’s middags de melding gekregen dat het slot was geforceerd van een woning aan de Lisdoddelaan. Er zijn echter geen verdachten de woning binnen geweest en er is dus ook niets buitgemaakt. 

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie vraagt mensen die mogelijk iets hebben gezien dan ook contact op te nemen met 0900 8844.

Update 5-11-14: Aan het einde van augustus 2014 stond op de site ‘Misdaad in kaart’, wat betreft woninginbraken, de teller in IJburg op 16. Omgerekend wil dit zeggen 1 woningbraak in de 2 dagen. Bij een debat in de FlexBieb van 23 oktober werd aangegeven dat de politie ‘moest bekennen’ dat deze inbraakhausse van jongeren van het eiland zelf komt.

November 2014 kent opnieuw een hausse aan inbraken in IJburg. Op 4 november stond de teller op 4 woningbraken, dat wil zeggen 1 woningbraak per dag.

 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Misdaad met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Opnieuw zomerse inbraakgolf in IJburg

  1. PopcornTime schreef:

    Het is voor mij wel duidelijk dat er voorlopig geen uitzicht is op beterschap voor de goedwillende doch inmiddels onvrijwillige bewoners van koopwoningen in IJburg. Een dergelijke inbraakgolf is geen beste reclame voor de mensen die nog hoop koesterden hun woningen te midden van het hopeloos mislukte socialistische experiment te kunnen verkopen, en dát terwijl de dreiging toeneemt dat men zelf slachtoffer van inbraak wordt.

    Gezien de groezelige bevolkingssamenstelling vraag je jezelf af hoeveel ISIS symphatisanten zich hieronder bevinden, dit analoog aan de situatie in de Schilderswijk van Den Haag. Hoe lang nog totdat er geen sprake meer is van symptomen doch van een structureel kwaad dat gaandeweg de overhand krijgt en de vlaggen van de ‘Islamitic State’ openlijk bovenop de huurpaleizen wapperen?

Laat een reactie achter