Opinie / Menging blokken Amsterdam-IJburg verdient geen navolging

Terwijl dit jaar alweer de zesde straatroof op het gemengde Haveneiland, IJburg, werd gepleegd − vermoedelijk door Top600-crimineeltjes die ongetwijfeld zullen uitgroeien tot zware criminelen −, vindt binnen de blokken van het eiland een geluksexperiment plaats. In de duistere spelonken van de anonimiteit van de groteske woonblokken moet het gesubsidieerde, pseudowetenschappelijke geluksexperiment aantonen dat de mislukte menging van koop en sociale huur een succes is.

‘In de buurt van geluk’ wil het mislukte IJburgse concept promoten en naar andere Nederlandse wijken transporteren. Heel Nederland wordt zo een toekomstig getto. Het Cohen-socialisme van de PvdA  heeft in IJburg een achterstandswijk gecreëerd met leegstand, criminaliteit, Cruyff-courts, kickboksscholen, waar de middenklasse niets te zoeken heeft.

‘Weg met Nederland’ lijkt het credo van deze partij. Diederik Samsom roept vandaag op tot meer in plaats van minder nivellering. De duistere agenda van de PvdA heet nu nog Haveneiland, IJburg. Laat het daarbij blijven.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Leefbaarfheid, Opinie, Veiligheid, Wonen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 reactie op Opinie / Menging blokken Amsterdam-IJburg verdient geen navolging

  1. bravotube schreef:

    Soeters ageert graag tegen hoogbouw. In zijn verhaal resoneert de boodschap van Jane Jacobs, van menselijk maat, van ogen op de straat. Daarmee raakt Soeters – die zich nadrukkelijk profileert als people s architect – een gevoelige snaar. Maar zoveel mensen, zoveel smaken. Volgens Klaas de Boer, oud-directeur van de Zuidas en thans voorzitter van Stichting Hoogbouw, zijn er wel degelijk mensen die graag in een hoge toren willen wonen. En als je hoogbouw goed inpast, dan krijg je er waardevolle openbare ruimte voor terug. Hoofdplanoloog Jos Gadet van de gemeente Amsterdam geeft aan dat Soeters plannen die in het artikel genoemd worden, geen oog hebben voor de noodzakelijke interactiemilieus die de stad altijd al nodig had en die nu nog belangrijker zijn geworden. Soeters wijken zijn volgens hem slaapwijken. Het Amsterdamse D66-raadslid Bart Vink laat per mail weten dat Soeters blijft volharden in zijn vermeende eigen gelijk en niet naar tegenargumenten luistert in het algemeen, en ten aanzien van zijn zogenaamde alternatief voor de Sluisbuurt in het bijzonder . Hieronder zetten wij de drie reacties op een rij. Vel uw eigen oordeel.

Laat een reactie achter