Nog veel onduidelijk rond tragische verdrinking 5-jarige jongetje in IJburg

Nu het politieonderzoek naar de tragische verdrinking van het 5-jarige jongetje in IJburg is aangevangen, zijn Jane Vaudelle, eigenares van BSO Jungle Jane Kids, en haar neef Stefano voor verhoor aangehouden op verdenking van dood door schuld. Inmiddels zijn beiden weer vrij. Veel blijft onduidelijk over wat zich die dag precies heeft afgespeeld.

Het Parool meldt, namens de advocaat van Stefano, Maarten Pijnenburg, dat Jane’s 21-jarige neef Stefano tevens de neef zou zijn van de 5-jarige Jaïro, op wie hij had gepast tijdens het zwemuitje aan de Bert Haanstrakade. Stefano en Jaïro zouden zich op weg naar het surfstrandje hebben gevoegd bij de 42-jarige eigenares van Jungle Jane Kids, die vanaf de BSO aan de Diemerparklaan met een groepje kinderen ook naar het strandje ging.

AT5 meldt intussen, namens Stefano’s advocaat, dat Stefano en Jane Vaudelle niet alleen neef en nicht zouden zijn, maar ook een ‘nauwe band’ hebben met elkaar. Beiden waren ‘afgeleid’ tijdens de tragische verdrinking van de 5-jarige Jaïro. Stefano zou overigens niet werkzaam zijn bij de BSO. Wel zou hij vaker met zijn neefje Jaïro aanwezig zijn geweest om Jane te helpen.

Desgevraagd geeft de eigenares van Jungle Jane Kids aan dat zij na de recente gebeurtenissen toe is aan een vakantie en zij de BSO zo spoedig mogelijk erna zal voortzetten.

Het aanvankelijke verhaal van stadsdeel Oost dat Jaïro bij het zwemmen begeleid werd door een 9-jarig broertje blijkt onwaar te zijn.

Neef was afgeleid tijdens verdrinking Jaïro

Neef 5-jarige Jaïro ‘voelt zich niet verantwoordelijk’

In juli 2015 zijn de twee ‘schuldig zonder straf’ veroordeeld.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Misdaad, Veiligheid met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter