Multicultipieten bij intocht Sinterklaas in IJburg

Bij de intocht van Sinterklaas in IJburg  zullen vandaag de eerste mulitcultipieten van Nederland hun opwachting maken, meldt Het Parool. De organisatie, Stichting Sinterklaas op IJburg, bestaande uit een aantal IJburgers onder leiding van de ‘dominee op IJburg’,  Rob Visser, is gezwicht voor de druk van de tegenstanders van Zwarte Piet, die deze oer-Hollandse traditie als racistisch hebben bestempeld.

Ook bij de intocht van Sinterklaas in Amsterdam een week geleden, waarbij Zwarte Piet uit begrip voor de gevoelens van onvrede, geen oorbellen droeg, hebben tegenstanders hun protest laten blijken.

Stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik (PvdA) is opgetogen over de actie van de IJburgers. ‘In ons stadsdeel is geen ruimte voor racisme.’

Sinterklaas (dominee Visser) vaart met zijn multicultipieten vanmiddag om half drie via het IJmeer de ‘noodlijdende’ Haven van IJburg binnen.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd met de tags , , , . Bookmark de permalink.

4 reacties op Multicultipieten bij intocht Sinterklaas in IJburg

  1. Riekje schreef:

    Als we nu schrijven i.p.v .’zijn gezwicht voor ‘: ”hebben hun gezond verstand gebruikt en een creatieve oplossing gevonden voor een kwestie die onoplosbaar leek” , dan zeg je hetzelfde, alleen positief!
    Ga vanmiddag nou even kijken of er kinderen in huilen uitbarsten omdat de Pieten niet alleen zwart, maar ook rood, geel en groen zijn. Stop even met je rood, geel en groen te ergeren en verheug je over een mooi gezamenlijk te vieren feest!!

    • xandralammers schreef:

      Als je Zwarte Piet aanpast, zeg je eigenlijk dat de sinterklaastraditie ‘racistisch’ is. Meer dan 90% van de Hollanders is voor Zwarte Piet. Dat zijn dus allemaal ‘racisten’ volgens jou Er zijn vast ook mensen die zich aan Kerstmis storen. Moet dit feest dan ook worden afgeschaft?

Laat een reactie achter