Lichtgewonde bij gewapende woningoverval op klaarlichte dag Jan Vrijmanstraat, IJburg (met getuigenoproep & updates)

Jan Vrijmanstraat, Haveneiland-Oost, IJburg

Op donderdag 7 januari 2021 heeft zich een gewapende woningoverval voorgedaan aan de Jan Vrijmanstraat, Haveneiland-Oost, IJburg. De overval vond plaats om 08.27u. in de ochtend. De twee daders, die zich voordeden als pakketbezorgers, wisten het huis in IJburg binnen te dringen. Het slachtoffer werd met een vuurwapen bedreigd, terwijl de daders het huis doorzochten op waardevolle bezittingen. De daders hebben onder andere voor 150.000 euro aan sieraden buitgemaakt (bron: De telegraaf).

Het slachtoffer van de overval is TV-persoonlijkheid Amanda Balk, aldus berichtgeving in Het Parool. De overvallers hebben tijdens de overval haar keel dichtgeknepen. Ook werd ze geschopt en geslagen. Hierdoor raakte ze lichtgewond.

Ondanks de inzet van een politiehelikopter wisten de twee daders te ontkomen. Er is door de politie geen signalement van de daders vrijgegeven.

Op 7 en 13 oktober 2020 vonden er twee gewelddadige woningovervallen plaats aan respectievelijk de Bert Haanstrakade en de Eva Besnyöstraat. De politie vermoedt dat het daarbij om dezelfde dadergroep ging.

Update 8-1-2021: Politie Amsterdam heeft inmiddels een getuigenoproep met signalement verspreid.

Update 20-4-2021: Naar aanleiding van een uitzending van Opsporing Verzocht waarin aandacht aan deze gewelddadige overval werd besteed, heeft Politie Amsterdam een verdachte kunnen aanhouden. De bewuste zaak is nog steeds in onderzoek en eventuele getuigen wordt gevraagd zich te melden.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 reactie op Lichtgewonde bij gewapende woningoverval op klaarlichte dag Jan Vrijmanstraat, IJburg (met getuigenoproep & updates)

  1. Pingback: http://www.hetreilenenzeilenopijburg.nl/ijburgers-voor-openhouden-nuonweg/#more-2435www.hetreilenenzeilenopijburg.nl

Laat een reactie achter