Kop Oeverzeggestraat favoriete parkeeroplossing Sportpark IJburg

Parkeren aan de kop van de Oeverzeggestraat komt in het eindrapport Parkeeroplossing Sportpark IJburg van De Wijde Blik en SD+P Management als winnaar uit de bus. Slechts 1187 (dat is 12%) van de 10.000 huishoudens op IJburg en aan de Diemerzeedijk hebben de moeite genomen aan de meningspeiling deel te nemen. De Vereniging Vrienden van het Diemerpark heeft vooraf geprobeerd de peiling met flyers te beïnvloeden. 

De opties A en B (parkeren in het Diemerpark met ontsluiting via de Oeverzeggestraat en de Diemerzeedijk) komen op respectievelijk de tweede en derde plaats.

De adviesbureaus zijn door stadsdeel Oost ingehuurd om door middel van een meningspeiling een derde optie aan te dragen, naast de door het stadsdeel voorgestelde opties A en B. Hiervoor zijn 11 inzendingen beoordeeld, variërend van een blowboat annex drijvende parkeerponton tot verplaatsing van het sportpark naar het Zeeburgereiland. Parkeren aan de kop van de Oeverzeggestraat, optie C, kwam hierbij als beste uit de bus.

Hoewel optie C met 58% de meeste stemmen kreeg, verwachten de onderzoekers dat deze optie vanwege juridische obstakels pas op zijn vroegst na twee jaar te realiseren is. Hiervoor moet het bestemmingsplan IJburg 1e fase eerst worden gewijzigd. Bovendien kunnen bewoners van de Oeverzeggestraat aanspraak maken op een vergoeding voor planschade.

Vandaar dat in het rapport wordt geadviseerd om binnen Sportpark IJburg een tijdelijke parkeerlocatie van 42 plaatsen (optie A) te realiseren. Deze parkeerplaats zal dan uiteindelijk weer worden verwijderd.

Stadsdeelraad Oost zal op 26 november de knoop doorhakken.

Oplossing parkeren Sportpark IJburg

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Groen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 Response to Kop Oeverzeggestraat favoriete parkeeroplossing Sportpark IJburg

Geef een reactie