Kerk op IJburg zoekt nieuwe formule

De Kerk op IJburg, de pioniersgemeente van de Protestantse Kerk Nederland (PKN), die in 2010 in Solid 8, aan het Ed Pelsterpark, Haveneiland-West, feestelijk van start ging, heeft niet aan de verwachtingen voldaan. De opdracht van ds. Rob Visser, die vanuit Apeldoorn naar IJburg werd overgeplaatst, was om in drie jaar een nieuwe kerk op te bouwen in de vinexwijk. In oktober 2011 kreeg het kerkgebouw een naam, ‘De Binnenwaai’, gekozen uit 250 inzendingen. Met de plusminus 35 kerkgangers is De Binnenwaai echter niet levensvatbaar gebleken.

Er zal een nieuwe formule worden gevonden voor de Kerk op IJburg in een ‘Huis voor de Buurt’. Hierbij zal de ruimte tevens beschikbaar worden gesteld voor andere initiatieven. In de toekomst  zullen de zondagsvieringen plaatsvinden in de Muiderkerk.

Ds. Rob Visser is inmiddels benoemd tot stadsdominee van de Protestantse Kerk Amsterdam.

 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Leefbaarfheid, Wonen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Eén reactie op Kerk op IJburg zoekt nieuwe formule

  1. PopcornTime schreef:

    Naar een dergelijke formule behoeft niet lang gezocht te worden: stamp er een minaret bovenop en bestempel het perceel tot moskee. De Islam is dankzij het morbide immigratiebeleid in Nederland immers ‘hot’.

    Een inmiddels beproefd concept; neem maar eens de trein en stap uit in Utrecht, station Overvecht. Je behoeft slechts het korte straatje dat naar het station leidt uit te lopen en daar lacht de voormalige kerk je toe. Niet dat je er enige christelijkheid kunt verwachten, het gebouw is al langer omgedoopt tot moskee. De teloorgang in beeld, en niet slechts in IJburg maar vrijwel in heel Nederland.

Geef een reactie