Jongeren vernielen glazen toegangsdeur Midnight IJburg

Rond de jaarwisseling 2014-2015 hebben jongeren de glazen toegangsdeur van Midnight IJburg vernield. Volgens de eigenaar van de avondwinkel plakten twee jongeren ’s nachts vuurwerk op de deur en renden vervolgens weg, waarna het vuurwerk de deur vernielde.

Even erna keerden de jongeren terug om de schade te bekijken, waarna ze onverrichterzake vertrokken. Vermoedelijk hadden de jongeren willen inbreken bij de winkel. De eigenaar van Midnight IJburg heeft geen aangifte van de vernieling gedaan. ‘Als de daders al worden aangehouden, dan komen ze er met een kleine boete vanaf, die ze vervolgens niet kunnen betalen …’, zegt hij. ‘Bovendien moet ik voor het doen van aangifte mijn zaak in de steek laten, waardoor ik omzet mis.’

Hij geeft aan dat hij geen enkel vertrouwen heeft in de politie van IJburg. ‘Er is hier, aan de Pampuslaan, heel veel criminaliteit. Als ze het politiebureau opheffen, zoals ze van plan zijn, dan gaat hier alles sowieso naar de klote. Ze kunnen dan niet zeggen dat ze het niet hadden kunnen weten’, zegt hij.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 reactie op Jongeren vernielen glazen toegangsdeur Midnight IJburg

  1. Pingback: http://www.hetreilenenzeilenopijburg.nl/het-haveneilan…-jaarwisselingwww.hetreilenenzeilenopijburg.nl

Laat een reactie achter