Jongeren proberen in te breken bij Keurslager Bart Verkerk, IJburg

In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 januari 2015 rond 04.30 uur hebben jongeren geprobeerd in te breken bij Keurslager Bart Verkerk in Winkelcentrum IJburg. Met capuchons over het hoofd beukten de jongeren in op de glazen voordeur van de slagerij, waarbij het ze uiteindelijk niet lukte om binnen te komen. Wel is aanzienlijke schade aangericht aan de voordeur van de winkel. Er zijn (vooralsnog) geen aanhoudingen verricht.

Het is de eerste keer dat criminele jongeren hebben geprobeerd in te breken bij Keurslager Bart Verkerk. Andere zaken in Winkelcentrum IJburg, zoals de AH, Bruna en DIO Drogist, werden reeds meerdere keren getroffen door (poging tot) inbraak. In januari 2014 was er bij de Vomar nog een gewapende overval.

In november 2012 ontving het winkelcentrum de derde en laatste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen.

Politiebureau IJburg is dagelijks twee uur geopend voor het doen van aangifte. Het staat op de lijst om op te gaan in Bureau Balistraat in het kader van de Nationale Politie.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie