Jeugdpreventieteams mogelijk uitgebreid naar IJburg

In 2013 is stadsdeel Oost begonnen met het ‘Aanvalsplan jeugdoverlast & jeugdcriminaliteit’, onder andere in de wijk IJburg, die samen met de Indische buurt West en de Dapperbuurt in de jeugdcriminaliteit-Top 10 van Amsterdam staat.

In dit kader is in april een Jeugd Preventie Team (JPT) opgezet, dat toezicht houdt in de Transvaalbuurt en de Indische Buurt, en dat naar verwachting in 2014 zal worden uitgebreid naar IJburg en het Oostelijk Havengebied. Dit JPT bestaat uit twintig jongeren, die onder begeleiding van coaches van Stichting Connect, toezicht houden in de eigen wijk. De jongeren, die zelf in aanraking zijn geweest met de politie, moeten jeugdoverlast in de wijken tegengaan door met de  jeugd op straat in gesprek te gaan. Verwacht wordt dat de overlast gevende hangjeugd beter luistert naar leeftijdgenoten met dezelfde achtergrond.

De JPT’s zijn nadrukkelijk bedoeld om de veiligheid op straat te vergroten. aldus stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik (PvdA). Het is de vraag of de JPT’s ook de veiligheidsgevoelens van de bewoners zullen vergroten.

In 2014 staat Wijkbureau IJburg op de nominatie om gesloten te worden.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Misdaad, Veiligheid met de tags , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter