IJmarkt IJburg door rechter stopgezet

De IJmarkt, op het Joris Ivensplein in IJburg, is per direct stopgezet, meldt Het Parool. In een uitspraak heeft de rechter bepaald dat het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Oost niet bevoegd was een uitgezonderde markt in te stellen aangezien geen sprake was van een ‘bijzonder geval’.

De zaterdagmarkt is een initiatief van wethouder stadsdeel Oost Özütok, die The Rock Group heeft aangewezen als exploitant. De markt loopt sinds september 2012 met een proefperiode van 1 jaar. De ondernemers van Winkelcentrum IJburg waren niet blij met de komst van een markt en begonnen een handtekeningactie om de markt te stoppen. Er is ook een rechtszaak gestart. Zij vreesden concurrentie, terwijl zij zelf al moeite hadden het hoofd boven water te houden. Desgevraagd geven de ondernemers aan dat ze niet rouwig zijn dat de markt is stopgezet.

Stadsdeel Oost was net een evaluatie begonnen bij bewoners en ondernemers van de markt. Het stadsdeel beraadt zich nu ‘over het vervolg en de toekomst’ van de markt in IJburg.

Markt op IJburg moet stoppen

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit met de tags , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter