IJburgse ondernemers beginnen gesubsidieerde Business Club

Op 27 augustus heeft de eerste bijeenkomst van de IJburg Business Club (IJBC) plaatsgevonden in The Lighthouse, aan de getroebleerde haven van IJburg. De ‘brainstormsessie’ werd feestelijk geopend door wethouder stadsdeel Oost, N. Özütok. Eind september volgt de eigenlijke oprichting van stichting IJBC.

IJBC is een ‘initiatief van een aantal ondernemende IJburgers die alle creativiteit, ondernemerschap, visie, durf en pioniersgeest die IJburg rijk is, willen bundelen om dit eiland de leukste plek te maken om te ondernemen, werken en wonen …’ Ook wil het de ‘sociale cohesie’ op het eiland bevorderen met respect voor ieders cultuur.

IJBC is een nieuw door stadsdeel Oost gesubsidieerd burgerinitiatief dat IJburg als wijk op de kaart moet zetten.

Zie ook: Commissieleden stellen zich aan u voor

Update 30-8: De site van IJBC is inmiddels overgenomen door die van het bedrijf InnoComm van voorzitter IJBC, Richard Raats.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Jeugd met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 reactie op IJburgse ondernemers beginnen gesubsidieerde Business Club

 1. Richard Raats schreef:

  Beste mevrouw Lammers,

  Dank u voor de berichtgeving over de IJburg Business Club. De website, tijdelijk benut voor The Wall om te kunnen brainstormen, was door een storing bij de hosting provider inderdaad automatisch doorgeschakeld naar onze bedrijfswebsite vanwege de sponsoring van de hostingomgeving welke door InnoComm wordt verzorgd. De storing is inmiddels verholpen. De IJburgers kunnen de ideeeën weer posten.

  Voor uw informatie, de IJBC is initiatief van IJburgse ondernemers die mede door steun van het stadsdeel de kans krijgt om te starten. Het is geen gesubsideerd burgerinitiatief. De IJBC moet zichzelf door donaties van de ondernemers en sponsoren bedruipen. Het is een kleine nuance.

  Met vriendelijke groet,

  Richard Raats

Laat een reactie achter