IJburg krijgt mobiel veiligheidspunt

mobiel steunpunt politie
Vanaf vrijdag 15 juli 2016 krijgt het Joris Ivensplein, Haveneiland-West,een mobiel steunpunt voor toezicht en handhaving. De gemeente Amsterdam en politie zijn van oordeel dat er behoefte is aan een dergelijk steunpunt, nu in januari 2016 de politiepost aan de IJburglaan de deuren heeft gesloten. Op het Joris Ivensplein zijn signalen van ernstige overlast van jongeren.

Het steunpunt heeft beperkte openingstijden en moet mede fungeren als extra ‘oren en ogen’ van de wijk in verband met handhaving en leefbaarheid. De werkzaamheden zullen bestaan uit toezicht, handhaving en bureauwerk. Tevens zal er worden gezorgd voor activiteiten voor de jeugd.

De vaste openingstijden en bemensing van het veiligheidspunt zijn de volgende:

  • Elke dinsdag en donderdag van 19.00 tot 20.00 uur is handhaving aanwezig.
  • Elke woensdag van 17.00 tot 19.00 uur is er een medewerker veiligheid aanwezig.
  • Op zondag en maandag vanaf 15.00 uur is Dynamo jongerenwerk aanwezig. Zij richten zich op sport en spel voor jongeren.

Verder heeft het steunpunt wisselende openingstijden. Aan de buitenkant van het steunpunt wordt wekelijks een rooster opgehangen met daarop de tijdstippen waarop wanneer welke partij aanwezig is.

Het veiligheidspunt zal indien nodig naar andere delen van IJburg worden verplaatst.

In 2015 kreeg winkelcentrum Reigersbos (Zuidoost) tijdelijk een mobiel steunpunt, vanwege een hele reeks overvallen.

(Bron : gemeente Amsterdam)

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 reactie op IJburg krijgt mobiel veiligheidspunt

  1. Pingback: http://www.hetreilenenzeilenopijburg.nl/ijburgers-voor-openhouden-nuonweg/#more-2435www.hetreilenenzeilenopijburg.nl

Laat een reactie achter