Heftig incident bij IJburg College

Op woensdag 8 april 2015 heeft zich bij het IJburg College een heftig incident voorgedaan. Volgens omwonenden betrof het een vechtpartij tussen leerlingen van de brugklas, waarbij wapens werden gebruikt.

De politie, die was uitgerukt met verschillende auto’s, heeft ter plaatse drie jongeren aangehouden op verdenking van bedreiging en mishandeling. Zij zijn na enige tijd weer heengezonden. De politie verricht onderzoek naar de toedracht. Zij doet geen verdere mededelingen.

Eerder, in 2014, kwam het IJburg College al negatief in het nieuws vanwege de ernstige misstanden die er speelden. Er was sprake van stelselmatige afpersing, bedreigingen en mishandelingen door scholieren van het college. De criminele activiteiten leken een tijdlang onder de pet te zijn gehouden. Naar aanleiding hiervan heeft de ChristenUnie schriftelijke kamervragen gesteld.

In februari 2015 werd een scholier van het IJburg College na schooltijd ernstig mishandeld en bedreigd door vier jongeren in de directe omgeving van de school. Drie van hen waren van Marokkaanse en een was van Turkse afkomst.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie