Havengebied IJburg geteisterd door criminaliteit

In en rond de haven van IJburg zijn de afgelopen weken verschillende inbraken en pogingen hiertoe geweest, vermoedelijk door dezelfde criminele jeugdgroep.

Bij Supermarkt Multi aan de Pampuslaan hebben jongeren op scooters in de nacht van dinsdag 9 op woensdag 10 juli geprobeerd in te breken, met veel overlast voor de ondernemer als gevolg, die pas aan het einde van de dag zijn zaak weer kon betreden. Politiebureau IJburg verwees de ondernemer vervolgens naar de stad om aangifte te doen. In zijn korte bestaan werd bij de supermarkt al drie keer ingebroken.

‘De politie is ’s nachts afwezig op het eiland. Ze doen er vanaf bureau Bali een kwartier over om hier te komen. De jeugd heeft vrij spel’, aldus de eigenaar van Multi. The Lighthouse Events aan de haven werd in dezelfde week eveneens slachtoffer van een poging tot inbraak.

De jeugd van vermoedelijk Marokkaanse afkomst is bij restaurant NAP aan de haven wel binnengekomen en heeft een Mac-scherm meegenomen alsmede een greep in de kassa gedaan.

Ook zijn er de afgelopen tijd verschillende woninginbraken geweest in dit gebied, waarvan in elk geval een aan de Emmy Andriessestraat, Haveneiland-Oost, wat tot een gevoel van onveiligheid bij bewoners heeft geleid.

 

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter