Grote politie-inzet bij scooterdiefstal IJburg

Bij een scooterdiefstal heeft op dinsdagavond in IJburg een grote politie-inzet plaatsgevonden. Rond 19.00 uur ontving de politie een melding dat er een scooter was gestolen vanaf de Eva Besnyöstraat, Haveneiland-Oost, door twee jongeren. Het tweetal ging ervandoor en werd even later door een politeman staande gehouden. Nadat een van de jongeren van de scooter was afgesprongen en weggerend, sloeg de bestuurder van de gestolen scooter op de vlucht.

Hierop zette de politie de achtervolging in, die eindigde op het Grote Rieteiland, waar de bestuurder van de scooter het water van De Groene Tunnel is ingesprongen. Even erna werd hij op aanwijzing van straatjeugd opgepikt door een grijze VW Golf, die is weggereden richting Haveneiland-West. De auto werd even later aan de Maria Austriastraat teruggevonden.

Inmiddels had zich een grote groep mensen bij de auto verzameld, onder wie een persoon die beweerde dat de auto van hem was. Toen agenten hem wilde aanhouden, ging hij er te voet vandoor. Na een korte achtervolging is de man aangehouden in het Ed Pelsterpark. De politie heeft de zaak in onderzoek. De jongeren die de scooter hadden gestolen, zijn nog op de vlucht.

Het voorval in IJburg staat los van een politieactie in verband met de ontsnapte crimineel Ali B., aan de Admiraal de Ruiterweg, West, later die avond.

Het Parool meldt dat bij de achtervolging de politie hinder ondervond van jeugd die in groten getale was uitgelopen. Bewoners die hulp verleenden, werden bedreigd en de jongeren die er op de gestolen scooter vandoor gingen, kregen ‘aanwijzingen’.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter