Goede opkomst startbijeenkomst parkeren Sportpark IJburg

Voor- en tegenstanders van parkeren in het Diemerpark waren vertegenwoordigd op de startbijeenkomst Parkeren Sportpark IJburg. Na een korte inleiding door de onafhankelijke partij, De Wijde Blik, die het proces tot een goed einde moet brengen, werd duidelijk dat alle opties zijn uitgesloten, behalve die van parkeren in het Diemerpark. Ook het aantal parkeerplekken, te weten 42, staat vast. Wel kunnen de IJburgers zelf alternatieven aandragen, waaruit in augustus een keuze kan worden gemaakt, waarin de ‘meeste belanghebbenden zich zullen moeten vinden’.

Op de bijeenkomst werden drie hiervan al getoond. Een voorziet in parkeren aan de Diemerzeedijk en Oeverzeggestraat. Een bewoner aan de Diemerzeedijk uitte zijn ongenoegen over het feit dat hij in het traject niet betrokken was, terwijl een parkeerplaats aan de Diemerzeedijk aanzienlijk meer autoverkeer langs de deur zou meebrengen.

Kees Lakerveld van Hou Diemerpark Groen (HDG) ging voor parkeren in een parkeergarage op de hoek IJburglaan, Vennepluimstraat. Een optie die door de aanwezige buurtregisseur IJburg onrealistisch werd geacht. Het door Lakerveld voorgestelde pendelbusje kon evenmin rekenen op veel bijval. De vertegenwoordiger van Diemerpark voor Iedereen volhardde in zijn standpunt van parkeren bij Sportpark IJburg, in het Diemerpark.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Groen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.