Gewapende overval Blokker IJburg

IMG_20160109_123657 (klein)Op zaterdag 9 januari 2015 heeft rond 10 uur in de Blokker in Winkelcentrum IJburg een overval plaatsgevonden. Bij de overval kwam een gemaskerde man de winkel binnen en bedreigde medewerkers met een mes. Na een worsteling met een medewerker is de overvaller ervandoor gegaan met een onbekend geldbedrag. In het gevecht is de medewerker lichtgewond geraakt.

De politie is kort erna een burgernetactie gestart, waarbij bewoners werd gevraagd uit te kijken naar de dader. Het gaat om een man van rond de 20 jaar met een lengte van 1.80m. Tijdens de overval droeg hij een rood vest en legergroene jas. Verder had hij een grijze joggingbroek aan en droeg hij sokken over zijn broek. Ook droeg hij ‘opvallende schoenen met gekleurde blokjes’.  De politie heeft verder een getuigenoproep gedaan en vraagt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900 8844.

Aan de IJburglaan zijn in de afgelopen jaren verschillende winkels slachtoffer geweest van gewapende overvallen, waaronder de Bruna, de Zeeman en de Blokker. Winkelcentrum IJburg heeft 3 sterren van het keurmerk veilig ondernemen.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid met de tags , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter