Felle brand parkeergarage Haveneiland-Oost, IJburg (met update)

In de parkeergarage van Blok 46A en B, aan de Eva Besnyostraat, Haveneiland-Oost, heeft vannacht, omstreeks 1.15 uur, een felle brand gewoed, meldt Het Parool. Hierdoor hebben bewoners van de boven gelegen appartementen hun huis tijdelijk moeten verlaten. Na een uur gaf de brandweer het sein ´brand meester’. De oorzaak van de brand is onbekend en wordt forensisch onderzocht.

De brand brak uit in een garage die gedeeld wordt door Blok 46A, met sociale huur, en Blok 46B, met dure huur. Alle huizen van het boven gelegen sociale blok zijn ontruimd, de dure huurappartementen zijn deels ontruimd.

Een bewoner van Blok 46A die de melding heeft gedaan, hoorde twee knallen, een in de parkeergarage, en vlak erna een op straat. Op straat bleek een auto te zijn aangereden. Hij was ontdaan en vertelde dat zich in de hal vaak onbekenden ophielden, omdat de deur openstond. Je kon via de hal ook gewoon naar de parkeergarage doorlopen. Er waren de afgelopen tijd vele autoinbraken geweest in de garage. Hij dacht dat het misschien een wraakactie was geweest.

Een andere omwonende, een bewoner van Blok 46C, vermoedde dat in de garage brand was uitgebroken als gevolg van een autoinbraak en dat de daders op de vlucht tegen een auto waren aangeknald. Hierbij was ook de auto die ervoor stond zwaar beschadigd. Hij vertelde dat in de garage drie auto’s waren uitgebrand. Er waren geen aanhoudingen verricht. De politie had de garage de hele nacht bewaakt.

Update: De politie meldt dat er geen verband is tussen de beschadigde auto’s aan de IJburglaan en de garagebrand. Toevallig heeft even nadat de brand uitbrak een man drie geparkeerde auto’s aangereden. Hij heeft zich later bij de politie gemeld.

Op het Haveneiland zijn geregeld meldingen van brandjes in parkeergarages. Ook in 2010 moesten bewoners hun huis verlaten vanwege een brand in de ondergelegen parkeergarage.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Veiligheid, Wonen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter