Buschauffeur gewond bij overval lijn 759 IJburg (met update)

halte pieter oosterhuisstraat

Pampuslaan, Haveneiland-Oost

Vannacht rond 03.15  u. is in IJburg een buschauffeur van het GVB gewond geraakt bij een overval van bus 759 richting Centraal Station, zo meldt AT5. Bij de halte Pieter Oosterhuisstraat, Pampuslaan, Haveneiland-Oost, stapten twee in het donker geklede jongeren in, waarna zij onder bedreiging van een mes geld eisten. Hierna ontstond een worsteling, waarbij de buschauffeur gewond raakte. De twee zijn vervolgens gevlucht richting de Marius Meijboomstraat. De buschauffeur is met nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd. 

Het is onduidelijk of er iets buit is gemaakt. De zaak is in onderzoek door de politie. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

In Amsterdam-Noord werden in februari 2016 extra surveillanten op de bus ingezet om overvallers te ontmoedigen nadat er een reeks overvallen was geweest. Hierbij werd eveneens grof geweld gebruikt.

Update 3-8: De politie heeft vandaag een video-opname met schokkende beelden van de overval naar buiten gebracht. Te zien is dat de twee in het zwart geklede overvallers grof geweld gebruiken, waarbij een van hen de buschauffeur met een mes in zijn nek slaat. De stemmen van de overvallers zijn duidelijk hoorbaar. Een van hen spreekt met een duidelijk herkenbaar accent. De politie heeft voor tips over de daders een beloning van 5000 euro uitgeloofd

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Verkeer met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter