Bergingen in woonblok Amsterdam-IJburg volledig uitgebrand door vuurwerk

Herstelwerkzaamheden bergingen Blok 17 Diemerparklaan

Verschillende getuigen melden dat op zondag 13 december 2020 in een gemengd woonblok aan de Diemerparklaan bergingen volledig zijn uitgebrand als gevolg van het afsteken van vuurwerk door minderjarige jongeren. Volgens een directe getuige gaat het om drie bergingen. De melding van de middelgrote brand kwam binnen rond 13.20u. De brandweer was snel ter plekke. Het aangrenzende kinderdagverblijf Blij-land liep alleen roetschade op.

De politie die ook ter plaatse is geweest, meldt dat een getuige had gemeld dat jongeren vuurwerk aan de Diemerparklaan afstaken. Er was echter onvoldoende grond om de jongeren aan te houden voor het afsteken ervan in de bergingen. De brandweer acht het waarschijnlijk dat vuurwerk de oorzaak van de brand is geweest. Het is volgens de politie niet duidelijk dat de brand door vuurwerk is veroorzaakt. Er wordt dan ook geen onderzoek naar gedaan.

Het is de derde brand  in de afgelopen jaren in de bergingen van dit woonblok als gevolg van het afsteken van vuurwerk in de bergingen. In 2016 brak er ook brand uit in een berging, waardoor het kinderdagverblijf Blij-land moest worden ontruimd.

In 2020 zijn er verschillende meldingen prio 1 (levensbedreigende situatie) van brand geweest in de parkeergarage van dit woonblok.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Jeugd, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie