Amsterdam voor openhouden Nuonweg voor de IJburgers

Alle fracties, uitgezonderd die van GroenLinks, hebben vandaag tijdens een raadsvergadering ingestemd met een voorstel voor het openhouden van de Overdiemerweg, in de volksmond de Nuonweg.

Wethouder Van Poelgeest (GroenLinks) wordt nu door de Amsterdamse raad op pad gestuurd om zich bij de gemeente Diemen sterk te maken voor het openhouden van de weg voor de IJburgers. Ongeveer 75 procent van de IJburgers maakt voor de dagelijkse boodschappen gebruik van deze weg, die naar Maxis Muiden leidt. De weg loopt via het grondgebied van de gemeente Diemen.

Het winkelcentrum is voor 30% procent van zijn omzet van de IJburgers afhankelijk en is dan ook een actie gestart voor het openhouden van de weg. Bovendien heeft het aangeboden een aanzienlijk deel van de kosten te dragen.

De Nuonweg zou volgens de planning bij openstelling van de Uyllanderbrug in 2014 sluiten. Deze brug is onderdeel van de Oostelijke Ontsluitingsweg IJburg (OOIJ), waarmee Amsterdam, via de oostzijde, een nieuwe toegangspoort krijgt.

Bij sluiting van de Nuonweg zullen IJburgers voor de boodschappen bij Maxis Muiden 18 kilometer moeten omrijden.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Wonen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter