Amsterdam-IJburg wordt één groot windmolenpark (met update)

Als het aan het college van GroenLinks, SP en D66 van Amsterdam ligt, wordt Amsterdam-IJburg één groot windmolenpark. De plannen voor windmolens in de stad zingen al rond sinds begin dit jaar. Toch zijn de bewoners van IJburg pas gealarmeerd toen op 19 november op Twitter een filmpje circuleerde van de locatie van windmolens in IJburg. Langs de Bert Haanstrakade drie windmolens van 200 meter hoog, op 350 meter afstand van de huizen. Ook zijn er vier windturbines gepland bij het nieuwe Buiteneiland, en een in het Diemerpark.

Het lijkt erop dat Marieke van Doorninck, wethouder GroenLinks, dit plan hoe dan ook wil doorzetten.  Er zijn inmiddels verschillende hoorzittingen geweest, die alle online zijn geweest in verband met het coronavirus. Op dinsdag 12 januari was er een digitale inspreekbijeenkomst in de gemeenteraad van Amsterdam voor bewoners van de locaties waar de windturbines zijn gepland. Op donderdag 14 januari zal de raadscommissie Financiën, Economische Zaken en Duurzaamheid Amsterdam het draagvlak voor het plan voor windturbines behandelen.

Update 11-3: Het Parool meldt dat de centrale stad een streep zet door IJburg als zoekgebied voor windturbines. Wel blijft IJburg een alternatieve optie voor de plaatsing van windturbines wanneer de eerste opties van groene en rode gebieden onvoldoende groene energie opleveren.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Groen, Jeugd, Leefbaarfheid, Veiligheid, Wonen met de tags , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter