Vijfde schietpartij in Amsterdam-IJburg

Cas Oorthuyskade, IJburg

Op zaterdag 18 november 2017, rond 13.15 uur, is in een appartement aan de Cas Oorthuyskade, IJburg, een schietpartij geweest. Hierbij is een gewonde gevallen. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ook werd een helikopter ingezet. De schietpartij vond plaats in Solid 1, Haveneiland-West, nabij Winkelcentrum IJburg. Het gebouw bestaat uit appartementen sociale en middeldure huur. Op de bovenste verdieping is een hotel gevestigd. Eerder al kwam het project niet goed in het nieuws.

De drie verdachten van de schietpartij zijn voortvluchtig. Een van hen had een Columbiaans uiterlijk, een is van Noord-Afrikaanse afkomst en een is blank. De toedracht van de schietpartij is onbekend. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Het is alweer de vijfde schietpartij in IJburg. Eerder waren er twee schietpartijen in het Kadegebouw, Steigereiland Noord. Ook was er een schietpartij bij de haven van IJburg, Haveneiland-Oost. En in 2016 was er een beschieting van een huis in de sociale huur op Haveneiland-West.

Dit bericht is geplaatst in Actualiteit, Economie, Leefbaarfheid, Misdaad, Veiligheid, Wonen met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Een reactie op Vijfde schietpartij in Amsterdam-IJburg

  1. Pingback: Schietpartijen aan verkeerde kant van VINEX-wijk Amsterdam-IJburg (Met update) - www.xandralammers.nlwww.xandralammers.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.